Vir: Občina Ormož
V Miklavžu pri Ormožu bodo s prizidkom in obnovo vrtčevske stavbe rešili prostorsko stisko. Iz občine so sporočili, da bo dozidava vrtca zaključena že ta mesec, čeprav imajo po časovnici čas do konca junija.

»Dela pri gradnji vrtca Miklavž pri Ormožu se bodo zaključila v tem mesecu,« so sporočili iz občine Ormož.

To pomeni, da bo gradnja vrtca zaključena veliko pred časovnico, ki zaključek del predvideva za konec junija. 

S prizidkom bodo pridobili nujno potrebne prostore

Spomnimo. V Miklavžu pri Ormožu so lani začeli graditi prizidek k stavbi otroškega vrtca ob tamkajšnji osnovni šoli.

S prizidkom bo vrtec pridobil okoli 300 kvadratnih metrov novih prostorov, ki jih nujno potrebujejo. 

Sedanji prostori vrtca namreč ne ustrezajo predpisom o izvajanju vrtčevske dejavnosti, ki opredeljujejo, koliko prostora je treba zagotoviti glede na število otrok.

Stavbo bodo delili z bodočo krajevno knjižnico

Vrtec v Miklavžu pri Ormožu bo imel tri igralnice z izhodi na pokrite zunanje terase, vse potrebne spremljevalne prostore in skupni večnamenski prostor, ki pa ga bodo v primeru povečanega vpisa otrok lahko preuredili v dodatno igralnico.

Ob tem bodo prenovili nadstropje starega vrtca, kjer bo po novem tudi krajevna knjižnica. Poleg te bo v nadstropju po prenovi dovolj prostora še za dve šolski učilnici.

Vrednost projekta, ki ga izvaja Komunalno podjetje Ormož, znaša nekaj več kot 1,5 milijona evrov. Denar za naložbo bo šel iz ormoškega občinskega proračuna.

Dela se bodo končala že veliko pred zastavljenim rokom. Rok za dokončanje del za izgradnjo in rekonstrukcijo vrtca v Miklavžu pri Ormožu je namreč v skladu z gradbeno pogodbo 30. junij 2024. 

Komentarji (1)

Xoxo (ni preverjeno)

Ta članek pohvale vreden. To se pa redko zgodi, da bi bila dela končana pred rokom pogodbe in brez nekakšnih dodatnih aneksov o podražitvah dela. Lepo bi bilo izvedeti kdo je bil tale izvajalec!!!!!

Starejše novice