Foto: Gregor Valentan
Na rogozniškem pokopališču je bilo danes odkrito spominsko obeležje, ki bo odslej namenjeno za vse družine, ki so tragično izgubile otroke med nosečnostjo ali kmalu po porodu. Poimenovali so ga »Bele ptice«.

Na svečanem dogodku, ki je potekal danes, je bilo na novem rogozniškem pokopališču na Ptuju odkrito spominsko obeležje »Bele ptice«.

Obeležje ni zgolj umetniško delo, ampak predvsem simbol ljubezni, žalovanja in upanja za vse družine, ki so tragično izgubile otroke med nosečnostjo ali kmalu po porodu.

Ta pomembni simbol je delo akademskega slikarja in kiparja Tomaža Plavca, ki je poudaril, kako poseben pomen ima to delo zanj, saj je po njegovih besedah to njegovo najbolj veličastno delo.

Čustven vrhunec je predstavljalo spuščanje belih balonov

Na pobudo društva Solzice, ki stoji ob strani družinam v času izgube otroka, so Mestna občina Ptuj in Javne službe Ptuj združile moči ter postavili spominsko obeležje.

Ob odkritju sta županja Nuška Gajšek in predsednica društva Petra Paver Urek izkazali sočutje do vseh prizadetih družin.

Posebno vzdušje na dogodku je ustvarila Čarna Kuhar s svojo harfo, ki je obiskovalce popeljala na čarobno glasbeno potovanje. Njene nežne melodije so v srcih prisotnih vzbudile občutke miru in tolažbe.

Čustven vrhunec dogodka je predstavljalo spuščanje belih balonov v nebo, ki so simbolizirali duše malih angelov. Ta ganljivi ritual je ponazarjal upanje in večno ljubezen, ki jo družine gojijo do svojih izgubljenih otrok.

Obeležje »Bele ptice« bo v prihodnje mesto, kjer se bodo družine lahko v miru spominjale svojih ljubljenih. Predstavlja neizmerno ljubezen in trajen spomin, ki ga prinaša bela ptica miru in upanja.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
FONZA (ni preverjeno)

Tam nekje desno proti železnici je počival moj brat, ki ni dočakal niti 55let, pa so mu čez 6 let odrekli grob. Morda so potem delavci pepel odvrgli v prvo grmovje, urno pa malo pobrisali, dali na stalažo, zraven pa ceno...

severna zvijezda (ni preverjeno)

baje je tito pojedel velko takih dojenčkov
Partijski dekret je bil da v bolnicah čim več dojenčkof pošljejo v beograd

In reply to by FONZA (ni preverjeno)

severna zvijezda (ni preverjeno)

baje je tito pojedel velko takih dojenčkov
Partijski dekret je bil da v bolnicah čim več dojenčkof pošljejo v beograd

In reply to by FONZA (ni preverjeno)

Starejše novice