Foto: Mestna občina Ptuj
Na Grajeni je bilo letos leto izboljšav. Od novih igrišč, namakalnega sistema in zdaj še prostora za druženje.

Športno društvo Grajena šteje preko sedemdeset članov, članska nogometna ekipa pa deluje v 1. ligi medobčinske nogometne zveze Ptuj. Poleg članske ekipe ima društvo še mlajše selekcije in tudi veteransko ekipo. 

Igrišče je tako skorajda vsaj dan zapolnjeno s športnimi navdušenci, otroškim smehom in primerno mero tekmovalnosti. Od pridobitve fitnesa na prostem pa je grajensko igrišče postalo prostor druženja in je tako privabilo še vadbe željne iz drugih okrajev. 

Ob glavnem in pomožnem nogometnem igrišču je zraslo še nekaj manjših igrišč za odbojko, košarkarski koš in manjši park za zunanjo vadbo

Namakalni sistem za treninge pod žgočim soncem

Športno društvo Grajena pa se je nedavno opremilo tudi z namakalnim sistemom, vrednim 54.562,79 evrov. Namakalni sistem je bil sicer potreben predvsem za vroče poletne dni, ko sonce ožge travo. 

Namakalni sistem so cevi vkopane v zemljo, ki to vlažijo in namakajo travo. Igrišče z uničeno, zažgano travo namreč ni več primerno za igro. 

»Da to postane srce četrtne skupnosti«

Poglede mimovozečih pa pogosto pritegne lična hiška, ki je nova pridobitev Športnega društva Grajena. Gre za pokriti prostor za druženje, ki ima tudi kuhinjo. 

Grajensko igrišče je že mnoga leta predstavljalo primeren prostor za praznovanja in razna druženja, nova hiška pa bo tako v ta del Ptuja vnesla še več življenja. 

Županja Nuška Gajšek je ob otvoritvi dejala, da si želi, »da to postane srce četrtne skupnosti in prostor, kjer bodo krajani vedno srečali prijatelje«.

Starejše novice