Skejtanje je med različnimi generacijami zelo priljubljen šport. V Ljudskem vrtu je bila danes, ob 14. uri, slovesna otvoritev Skate parka Ptuj, ki je bil izglasovan v sklopu projektov participativnega proračuna za leto 2023.

V mesecu oktobru 2023 so začeli izvajati dela za ureditev skate parka, saj je bil objekt dokaj star in neprimeren za vse ljubitelje skejtanja in rolkanja. 

Uredili so sodobni skate park, velikosti okoli 617 kvadratnih metrov, ki je namenjen za rolkanje, BMX kolesarjenje, skiroje in rolkanje.

Skate park odprla županja

Županja mestne občine Ptuj Nuška Gajšek je vesela nove športne infrastrukture.

Veliko zahvalo je namenila lokalnim podjetjem, med njimi Perutnini Ptuj, ki so s svojimi sredstvi pomagali pri ureditvi skate parka ter tudi dobro pripravljeni dokumentaciji sodelavcev občine, ki je bila uspešna na razpisu ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. 

Eden izmed petih najboljših skate parkov v Sloveniji

Prenovljeni skate park na Ptuju po besedah profesionalcev velja za enega izmed petih najboljših sodobnih skate parkov v Sloveniji. 

Ptuj je s tem pridobil nadstandardno infrastrukturo na področju skate parkov, saj vsebuje ulične elemente.

Predsednik Rolkarske zveze Slovenije Iztok Šumatić je poudaril, da bo park služil tudi kot priprava za večja tekmovanja in priprave na olimpijske igre v Los Angelesu, ki bodo v letu 2028.

Pomen skate parka za mlade Ptujčane in Ptujčanke

Nov skate park za mlade pomeni prostor za druženje, rekreacijo, kreativnost in ustvarjanje zanimive discipline. Namenjen pa je street olimpijski disciplini, kjer so v objekt vnesli elemente, ki jih najdemo na ulici.

Komentarji (3)

ARČEJ MARTON (ni preverjeno)

Skate park JE odprla županja...

bisabre

Zelo pomemben za razvoj Ptuja. Veliko delovnih mest, stanovanj in prihodkov bo prinesel ta prk občini in občanom. No ja, ena fotografija pa vsekakor ne škodi.

Xoxo (ni preverjeno)

Saj je lahko eden izmed petih najboljših v Sloveniji - saj jih je samo pet!!!! Glede na slike, je to bila investicija v prazno-spet pranje denarja in podkupovanja. Malo si poglejte kako mora Zgledati Skatepark v Mariboru ali pa na koroškem. Naj vam dam primer: kupujete avto, in kupite 15 let starega FIAT UNO!!!! RAJE BI INVESTIRALI V NOVA DELOVNA MESTA NA PTUJU.
AJA-GAJŠKOVA PA LAHKO PODARI ČEVLJE KATERE SO BILE KUPLJENE Z DAVKOPLAČEVALSKIM DENARJEM HUMANITARNIM ORGANIZACIJAM.

Starejše novice