Foto: Leon Roškar
Ptujske ulice so bile danes priča dogodku, ki je zaznamoval vrhunec letošnjega Kurentovanja.

Mednarodna karnevalska povorka je na pustno nedeljo, 11. februarja 2024, ob 13. uri preplavila ptujske ulice in trge ter pričarala barvito razigranost in prinesla bogastvo tradicije.

Več tisoč udeležencev je s svojimi barvitimi kostumi in kreativnimi predstavami poustvarilo zgodbe o preteklosti, prihodnosti in današnjem času, tako ustvarjajoč nepozabno vzdušje prazničnega dogodka. 

V ospredju je bila bogata kulturna dediščina in dolgoletna tradicija karnevala, ki je Ptuj postavila na zemljevid najbolj priljubljenih destinacij za tovrstna praznovanja.

Po koncu povorke je sledilo še več zabave in veselja, saj je glasbena skupina Deja Vu Band razplesala obiskovalce. 

Najmlajši so uživali v posebnem Pustnem ringarajanju, kjer so se prepustili svoji ustvarjalnosti in se zabavali ob številnih animacijskih dejavnostih.

Foto: Leon Roškar

Tako je bilo nedeljsko popoldne na Ptuju zapolnjeno s smehom, glasbo in veseljem, ki so ga prispevali tako udeleženci povorke kot obiskovalci.

Vrhunec Kurentovanja je tako še enkrat več potrdil svoj status enega največjih in najbolj priljubljenih dogodkov na Ptuju, pisano dogajanje pa smo v objektiv ujeli tudi mi!

Foto: Leon Roškar

Komentarji (1)

POBEGLI FEDJA (ni preverjeno)

Mene so najbolj "navdušile" številne prometne prepreke navkljub temu, da sem ob registraciji avta plačal cestnino...

Starejše novice