Slika je simbolična.
Izbira izvajalca za gradnjo ptujske urgence je pravnomočna.

Ministrstvo za zdravje je na razpisu za gradnjo dolgo pričakovanega urgentnega centra v ptujski splošni bolnišnici tik pred novim letom med tremi ponudniki izbralo podjetje Medicoengineering, ki je oddalo najugodnejšo ponudbo v višini 4,55 milijona evrov (skupaj z davkom na dodano vrednost). 

Po osemdnevnem roku za pritožbe je odločitev postala pravnomočna.

Na razpis prispele tri ponudbe

Kot so danes za STA potrdili na zdravstvenem ministrstvu, niso prejeli nobenega zahtevka za revizijo, zato bo v kratkem sledil podpis pogodbe z izbranim izvajalcem, ureditev finančnega zavarovanja za dobro izvedbo pogodbenih obveznosti ter uvedba izvajalca v delo.

Na razpis so sicer prispele tri ponudbe. Kot je razvidno s portala javnih naročil, sta ju poleg podjetja iz Trzina do predvidenega roka poslala še Pomgrad in Makro 5 Gradnje, obe pa sta prav tako bili znotraj ocenjene investicijske vrednosti. 

Pomurci bi gradili za nekaj več kot 4,85 milijona evrov, koprska družba pa je oddala ponudbo v višini dobrih pet milijonov evrov.

Iz državnega proračuna 3,43 milijona evrov

Z razpisom so iskali izvajalca gradbenih del ter dobave in montaže opreme, razpis za dobavo medicinske opreme pa bo objavljen med gradnjo objekta. Ministrstvo za zdravje je sicer junija potrdilo še tretjo novelacijo investicijskega programa, iz katere je vrednost investicije ocenilo na 6,58 milijona evrov.

Finančna konstrukcija je zaprta, saj bo država iz proračuna zagotovila 3,43 milijona evrov, skoraj milijon je načrtovan iz naslova prodaje štirih zemljišč, dvanajstih stanovanj in garaže na območju bolnišnice. 

Ob tem bo del denarja dodala bolnišnica sama, že nekaj časa pa na začetek gradnje čaka tudi 300.000 evrov s strani občin Spodnjega Podravja in približno enaka vsota donacij regijskih podjetij.

Komentarji (2)

anubis1

Ravno prejšnji teden 5.01.2022 se je menjal lastnik podjetja. A bo to kaj vplivalo na ceno?????'

Sergej (ni preverjeno)

Sicer pa bodo hitro aneksi za zvišanje cene razlog dvig cen goriv ,materijala,in nepremičnin na hrvaški obali

Starejše novice