Slika je simbolična.
Ptujska občina bo nekaterim študentom dodelila štipendije.

Ptujska občina je objavila javni razpis za dodeljevanje štipendij. Štipendirali bodo študente prve bolonjske stopnje od drugega letnika naprej in študente druge bolonjske stopnje od prvega letnika naprej. 

Sofinancirali bodo tudi diplomska, magistrska in doktorska dela študentov. 

Na razpis se lahko prijavijo vsi, ki se redno šolajo in ob vpisu v drugi letnik prve bolonjske stopnje niso starejši od 22 let ali ustrezno starejši za naslednje letnike. 

Prijavijo se lahko tisti, ki niso v delovnem razmerju, ne opravljajo gospodarske, poklicne ali kmetijske delavnosti ali poslovodne funkcije kot edini ali glavni poklic. Morajo imeti stalno prebivališče v ptujski občini in povprečno oceno najmanj 8. 

Kakšna bo višina štipendije? 

Če je uspeh študenta med 8 in 8,3 je višina štipendije 80 evrov na mesec. Uspeh med 8,31 in 8,9 je štipendija 90 evrov, nad tem pa sto evrov. 

Med prejemnike štipendij se bo uvrstilo dvajset kandidatov z najvišjo povprečno oceno. 

Na voljo tudi druge oblike pomoči 

Občina pa razpisuje sredstva tudi za druge oblike pomoči. Prijavijo se lahko tisti, ki bodo v tem študijskem letu zagovarjali diplomsko, magistrsko ali doktorsko delo, so državljani Slovenije, imajo stalno prebivališče v ptujski občini in opravljajo diplomsko, magistrsko ali doktorsko nalogo povezano s pospeševanjem razvoja Ptuja. 

Okvirna vrednost vseh razpoložljivih sredstev, namenjenih za druge oblike denarnih pomoči, znaša štiristo evrov. 

Do natančnih razpisnih informacij lahko dostopate na tej obarvani povezavi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice