Omenjena dela predstavljajo prvo fazo obnove, v nadaljevanju pa načrtujejo tudi energetsko sanacijo objekta.

Ministrstvo za javno upravo je začelo s postopki za nujno sanacijo strehe in fasade na zgradbi Upravne enote Ptuj. To sicer čaka celovita prenova, a se bodo prvih del na spomeniško zaščitenem objektu lotili prioritetno.

Z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije so uskladili pogoje, zdaj pa pripravljajo razpisa za izbiro projektanta in izvajalca.

Kot so sporočili z ministrstva, so objekt lani prevzeli v last od ptujske mestne občine, ob tem pa so se zavezali, da bodo zgradbo, ki je bila že ob prevzemu v zelo slabem stanju, ustrezno sanirali, saj med drugim zaradi zamakanja napušča z nje odpada omet.

Omenjeno težavo so sicer začasno že sanirali, a poudarjajo, da je celovito sanacijo strehe in fasade potrebno obravnavati prioritetno.

Omenjena dela predstavljajo prvo fazo obnove, v nadaljevanju pa načrtujejo tudi energetsko sanacijo objekta, pojasnjujejo.

Stavba je vključena v javni razpis za izdelavo razširjenega energetskega pregleda, ki bo predvidoma opravljen konec leta, nato pa bodo pripravili projektno dokumentacijo za izvedbo gradbeno-obrtniških in inštalacijskih del, kar bo predstavljalo drugo fazo obnove. Na ministrstvu načrtujejo, da bodo vsa dela zaključena do konca leta 2024

Starejše novice