V uredništvo smo pred dnevi prejeli pismo bralke, v katerem piše o neprijetni izkušnji, ki se je njeni družini pripetila v Termah Paradiso v Dobovi. Za odziv smo se obrnili na Terme Paradiso, kjer očitke zavračajo.

Pred dnevi smo poročali o negativni izkušnji bralke, ki je z družino za koriščenje vavčerjev izbrala Terme Paradiso v Dobovi. V pismu navaja, da je bila cena nočitve zelo visoka, in sicer 230 evrov na noč za dve odrasli osebi in enega otroka z zajtrkom. Vendar izkušnja, ki so jo doživeli, ni bila vredna tega denarja. 

Gospa je z družino bivala v premium sobi s kavčem, katere cena je 81,00 evrov za osebo na dan, so pojasnili v Termah Paradiso. V primeru, da bi bivala dve noči bi za oddih v Dobovi odštela 61,50 evrov, pri treh nočitvah pa bi bila še boljša ponudba. »Vsak si pač izbere tisto, kar mu najbolj ustreza,« so dejali.

Po mnenju bralke je bilo osebje dokaj prijazno, vendar jih je šokirala ogromna gneča, kjer ni bilo mogoče upoštevati vseh varnostnih ukrepov. 

V Termah Paradiso odgovarjajo, da se nenehno trudijo za dvig kakovosti in varnost vseh, gostov in zaposlenih: »Dosledno upoštevamo vsa varnostna in higienska priporočila, bili smo celo pohvaljeni s strani gosta zaposlenega na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.« Dodajajo, da jim takšna pohvala pomeni veliko več, kot neresne obtožbe, ki jih navaja pošiljateljica pisma.

Meja števila kopalcev ni bila presežena

Bralka se v pismu jezi, da je bila nepopisna gneča, ker so na bazene sprejemali ljudi, ki ne bivajo v hotelu: »Čeprav je bilo na njihovi spletni strani jasno razvidno in opisano, da je namen term, da lahko v rivieri uživajo samo obiskovalci

Terme Paradiso pojasnjujejo, da na njihovi spletni strani nikjer ne piše, da so zaprti za zunanje obiskovalce: »Naše kapacitete namreč pokrivajo eno petino zasedenosti termalnega kompleksa in povsem normalno je, da obratujemo za vse goste. Povrh vsega mi termalne riviere nimamo – to ime je zaščiteno kot blagovna znamka Term Čatež od leta 1994.« 

Ob tem odločno zanikajo trditev, da je bila gneča na kopališču v času bralkinega obiska: »Meja števila kopalcev ni bila presežena in to lahko dokažemo.« 

Na gnečo pri zajtrku terme nimajo vpliva

Anonimna bralka v pismu nadaljuje, da je morda za največji šok, ki so ga doživeli, poskrbel lokal ob bazenu term. Bralka je zapisala, da več kot 20 minut po odhodu ljudi iz restavracije, kljub zadostnemu številu zaposlenih, niso pospravili pladnjev in ostankov z mize. Gostje so si jih morali sami umakniti, če so želeli jesti. 

Na Termah Paradiso pojasnjujejo, da za gnečo pri zajtrku žal nimajo vpliva, največja gneča je okoli devete ure zjutraj. Vendar dodajajo, da ima vsaka soba svojo mizo, zato ni potrebe, da bi gostje umikali pladnje iz miz.

V lokalu naj bi bralka odštela 6,20 evra za hamburger z nepečenim mesom in nestopljenim sirom. Prav tako bralka opozarja, da osebje ni nosilo mask, prav tako pa niso upoštevali vseh preostalih standardov, ki bi se jih morali držati. 

»Morda kdaj pa kdaj naredimo napako,« odgovarjajo v termah: »Tudi pri hamburgerju, nihče ni popoln. Toda zagotavljamo vam, da delamo v skladu s trenutnimi razmerami –  imamo mize v primerni razdalji, zaprte vrečke s priborom, po vsaki stranki dosledno razkužimo površino mize.« 

Zadovoljstvo gostov je ključni cilj

 »V tem istem lokalu so prodajali čips, ki se lahko kupi samo v Mercatorju, saj je bil znamke Mercator. To pa se seveda ne sme,« piše bralka.

»Kar zadeva čips, smo 'stara šola',« so nam povedali v termah: »Mercator Cash & Carry je naš glavni dobavitelj, smo zadovoljni z njim in vsekakor se nadejamo dobrega sodelovanja tudi v prihodnje.«

Zadovoljstvo gostov je eden ključnih ciljev njihovega podjetja, pravijo v Termah Paradiso: »Zavedamo se, da ne moremo biti všeč vsem in vsem ugoditi, se pa trudimo po najboljših močeh.«

Komentarji (3)

Puutt (ni preverjeno)

Seveda nihče nebo pluval v svojo skledo ki mu daje kruh. Vsaki se izvleče z lepimi besedami da ni kkriv. Ko mački stopiš na rep zacvili tako je tudi v termah.

Mm (ni preverjeno)

Zanimivo, da jih vsi hvalijo na veliko... edino ena usrana rit jim kvari. Meni je to še boljše, bodo vsaj fraj, ko bom hotela rezervirat. Bomo ostali bolj uživali če bo manj ljudi.

Lili (ni preverjeno)

Naši družini je bilo na enodnevnem obisku vse res všeč, ena gospa je nekajkrat v dnevu razkuževala ograje, osebje v restavraciji v hotelu je bilo prijazno, ob dveh popoldan notri prostora kolikor želiš, za varnost pa vsak zase lahko največ stori. Tudi mlada natakarica v bifeju je bila res prijazna, kljub velikemu številu naročil. Še bomo šli v Paradiso 👍.

Starejše novice