Slika je simbolična
Čeprav je preiskanost kriminala na Ptujskem območju nadpovprečno visoka in čeprav se pristojne službe trudijo takšen nivo varnosti ohranjati, je pomembno izpostaviti varnostne probleme, ki velikokrat ostanejo neprijavljeni.

Na včerajšnji drugi seji varnostnega sosveta Mestne občine Ptuj je bila med drugim v splošni razpravi izpostavljen primer Romov na Ptuju, ki naj bi vpili na občane in se domnevno neprimerno vedli. 

Na površje je prišla tudi tema o beračenju, saj se je v zadnjem času povečalo število beračev, ki pa za zdaj na Ptuju beračijo mirno in nenasilno. 

Na Policijski postaji Ptuj so se odzvali z besedami, da jim je romska problematika znana, pri tem pa so pozvali občane, naj bodo razumevajoči do policistov, saj se po njihovih besedah omenjeni predstavljajo z lažnimi imeni, vsakič z drugim naslovom in večkrat nočejo govoriti slovensko, tako da je postopkovna komunikacija z njimi zelo otežena. 

Vandalizem, nagovarjanje otrok in brezbrižni lastniki psov

Županja, policisti in redarji so složni pri tem, da se je povečala stopnja vandalizma na Ptuju, predvsem na Panorami, v Ljudskem vrtu in Mestnem parku.

Objestneži uničujejo trampoline, igrala, razbijajo ali sežigajo koše za smeti, uničujejo skate park ...

Občina razmišlja o videonadzoru, kar pa je sredi narave svojevrsten izziv, ampak če bo treba, je odprta tudi ta možnost.

Policisti in redarji so v lanskem šolskem letu obravnavali moškega, ki je z drznimi besedami ogovarjal deklice tretje triade osnovne šole. Obveščena je bila ravnateljica in redarstvo, kasneje še policija, storilec pa se k sreči več ni nikoli vrnil z enakimi vzgibi.

»Mestni park jim je že brezvezen, ker so uničili že vse,« je ogorčena ptujska županja Nuška Gajšek.

Lastniki psov še vedno ne pobirajo kakcev

Županja je dejala, da trenutno več ni težav s potepuškimi psi in mačkami, ogromno se dela tudi na področju kastracije in sterilizacije teh živali, vendar sedaj pa problem predstavljajo neodgovorni lastniki psov, ki za svojimi ljubljenčki ne pobirajo iztrebkov, jih prešerno spuščajo s povodca in s tem predstavljajo nevarnost za ostale občane.

S predlogom naj se poveča število pasjih igrišč ali parkov, se županja strinja, vendar je pojasnila, da je glavni problem izbira primerne lokacije.

»Absurdno se mi zdi, da se psi spuščajo s povodcev na ograjene površine vrtca, čeprav imamo na Ptuju urejen pasji park in ogabno je videti iztrebke zlasti spomladi, ko skopni sneg in se pod njem pokažejo skrite nečednosti,« je razočarana Gajšek.

Ker ima tudi sama psa, poziva vse, ki samovoljno po parkih nastavljajo strup za miši in podgane, naj s tem nemudoma prenehajo, kajti mimogrede se lahko zgodi, da strup zaužije ljubljenček na povodcu, tisti spuščeni pa še prej. 

Takšen strup je lahko tudi smrtno nevaren za otroke, saj so po navadi nastavljeni na njim dostopni višini in so raznih izstopajočih barv, kar pa še bolj pritegne otrokovo zanimanje.

»Pes brez nagobčnika in povodca predstavlja kaznivo dejanje,« so bili pri celi zadevi še jasni na policiji.

Komentarji (7)

Jan. dre. cev (ni preverjeno)

Upam da boste kmalu Levi socialisti pristali na smetišču zgodovine.

antijugoslavij… (ni preverjeno)

bodimo brez skrbi-gnusni komunizem in greznica jugoslavija ne bodo nikoli vec vzniknili v nasi precudoviti sloveniji!!!!smrt komunisticni zalegi in njihovim pomagacem!!!

In reply to by Jan. dre. cev (ni preverjeno)

antijugoslavij… (ni preverjeno)

bodimo brez skrbi-gnusni komunizem in greznica jugoslavija ne bodo nikoli vec vzniknili v nasi precudoviti sloveniji!!!!smrt komunisticni zalegi in njihovim pomagacem!!!

In reply to by Jan. dre. cev (ni preverjeno)

Sergej 22 (ni preverjeno)

Pregovor;Psi lajajo a karavana gre dalje
Tako bo tudi tukaj
Romi so grozna težava,ki zelo dobro vedo kako izrabljat socialni sistem v naši državi,sedaj se jim pridružujejo še ilegalci 90% muslimani ,ki jim dol visi za vse razen za zapovedi korana ,ki se ga držijo bolj kot državnih zakonov
Lepo uničeje naše kulture - države naš čaka
Naši potomci pa bodo vse to plačevali celo z življenjem!!

Jank. dre. cev (ni preverjeno)

Kaj tebi ko se štedilnik vžge ga tudi samo mirno gledaš ali tudi kaj ukreneš preden ti zgori hiša? Eu/Us ponos kulture je mogoče pogubljen, ampak še vedno jim lahko eno zabrusiš, saj si storil isto. Telebani bi te celo oglobili ne se dolgo nazaj za taksno mnenje.

In reply to by Sergej 22 (ni preverjeno)

Fancy Fukish (ni preverjeno)

Shefquet, Fadil, Ali in ostala romsko šiptaraka smetana....

neimenovani (ni preverjeno)

Ja to je pa sedaj svoboda! Še za pse se bolj skrbi kot pa za navadne ljudi! Na Ptuju imajo še svoj park in klopce , starejši človek pa se nima kje usesti! Naj uvedejo davek na živali in visoke kazni za neupoštevanje pobiranja odpadkov pa bo mir!

Starejše novice