Vir: Instagram profil Justus Reid
Ameriški spletni zvezdnik Justus Reid je te dni zopet obiskal Slovenijo, ustavil se je tudi v Mariboru.

Justus Reid je 23-letni Američan in bivši vojak, ki je svojo prepoznavnost zgradil na platformi TikTok.

Danes ima na slednjem družbenem omrežju več kot pol milijona sledilcev, pozornost prebivalcev bivše Jugoslavije pa je pritegnil, ko je posnel video o Zastavi Yugo in ga označil kot najslabši avtomobil vseh časov ter s tem sprožil tsunami komentarjev.

Če se takrat v knjigo Balkancev ni vpisal pod najboljšim vtisom, se je to spremenilo, ko je začel prepevati balkanske pesmi, začenši s skladbo Miki Milane.

Zapel z Luko Basijem in obiskal mariborsko Baščaršijo

To poletje se Justus potika po Balkanu, nedavno pa je obiskal tudi Slovenijo – med drugim je v duhu dobrodelnosti javno prepeval slovenske pesmi ter zbiral denar za žrtve poplav.

Takrat je napovedal, da je njegov naslednji postanek Beograd, kjer bo kupil Yuga 45 in ga uporabljal do konca turneje. 

To je tudi uresničil in se z 'novim' Yugom vrnil v Slovenijo. V petek se je na odru razprodanih Križank pridružil Luki Basiju in s pevcem zapel njegov hit Kamiondžija. Že naslednji dan se je udeležil košarkarskega spektakla na Bledu, kjer se je 16 ekip iz petih držav pomerilo na igrišču, ki je bilo postavljeno na jezeru. 

Na družbenih omrežjih je razkril, da se mu je po tem, ko je prevozil 3000 kilometrov v enem mesecu, ravno v Sloveniji njegov Yugo pokvaril. Nato pa objavil video, kako ga poskuša ponovno zagnati. 

Obiskal je tudi Maribor, kjer so ga ujeli, kako je imel na Slomškovem trgu težave z bočnim parkiranjem. 

Prepeva tudi slovenske pesmi

V pogovoru z Alenom Podlesnikom za 24ur je povedal, da v svojem domačem kraju v Združenih državah Amerike pravzaprav sploh ni slaven – velika večina njegovih sledilcev prihaja z Balkana, kjer ga v času turneje mimoidoči pogosto prepoznajo in ustavijo.

Čeprav priznava, da besedil pogosto niti ne razume, mu je govorica všeč – posebno mesto v njegovem srcu ima recimo Slakov Čebelar, ki je tudi prva slovenska pesem, ki jo je zapel.

V prihodnosti se vidi v eni izmed držav bivše Jugoslavije

V prihodnosti Justus načrtuje življenje na Balkanu – svojo hišo je že prodal, a še ne ve, kje se bo ustalil.

»V Sloveniji mi je najprijetneje, spominja me na dom v Ameriki. Če pa Slovenijo primerjam z recimo Srbijo, je življenje tukaj bistveno dražje, zato morda Slovenija ne bo moja prva izbira,« je za 24ur pojasnil v podcastu POPcast.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

direkt na lape (nepreverjen)

Najbolje smer- za srbijo -balkanizem in balkanska glasba ne sodi v kulturno mesto maribor in stajerci tega nocejo niti gledati niti poslusati!!!tukaj so se kurile jugoslovanske zastave in slike zlocinca tita!!!!takrat ko so srbi napadli slovenijo in naredili vojno!!!!gubi se!!!!

Majestic (nepreverjen)

Precej zanimivo in zdi se zabavno imeti izmenjave na turnejah. Mislim, da bi moral poslušati https://geometrydashlite.co

Starejše novice