Foto: leva slika - Leon Roškar, desna slika - Mestna občina Ptuj
S ponovnim prevzemom oblasti županje in pokopom pusta se na današnji pustni torek zaključuje Kurentovanje. Med obiskovalci najstarejšega mesta smo lahko v zadnjih desetih dnevih videli številne ustvarjalne maske.

3. februarja ob polnoči se je s kurentovim skokom začelo Kurentovanje. Tega dne je županja Nuška Gajšek za čas festivala oblast prepustila 19. karnevalskemu princu Francescu Guffanteju alias Marku Šamperlu.

Vrhunec Kurentovanja je bila sobotna mednarodna karnevalska povorka, na kateri so se po ulicah in trgih predstavili tradicionalni pustni liki in karnevalske maske. 

Kljub zelo slabi vremenski napovedi, zaradi katere so se organizatorji odločili celo za skrajšanje trase, je Ptuj preplavila množica obiskovalcev od blizu in daleč.

Po desetih dneh pustnega rajanja vladanje princa karnevala prehaja h koncu. Ključe mestnih vrat danes vrača županji.

Vse pustne maske ptujske županje

Pust ima na Ptuju še posebej velik pomen, mnogi svoje pustne kostume načrtujejo že mesece vnaprej. Na ptujskih ulicah in v karnevalski dvorani smo lahko tudi letos občudovali številne ustvarjalne maske. 

Veliko pogledov je privabila tudi ptujska županja. V kaj se je našemila? 

V času letošnjega Kurentovanja smo ptujsko županjo lahko srečali kot črnega angela, v kostumu 'supermana' oziroma 'super ženske' in v skupinski maski telovadcev s šaljivim napisom »rekreativni pifci« na majici.

Mednarodne karnevalske povorke se je udeležila kot policistka, danes, na zadnji dan pustnega rajanja, je oblekla opravo rokerice iz 80-ih. 

Vir: Instagram Nuška Gajšek
Foto: Leon Roškar
Vir: Mestna občina Ptuj

Komentarji (1)

POBEGLI FEDJA (ni preverjeno)

Skozi leto bi se lahko malo bolj posvečala problemom malega človeka, kot so recimo parkirišča pri blokih, kjer prostor za njih je, parkirišč pa ne.

Starejše novice