Foto: Mediaspeed.
Na Katarino Benček, podjetnico, popotnico in spletno vplivnico so se zgrnili očitki, da preprodaja nakit iz AliExpressa, ki naj bi ga prodajala kot lastne izdelke.

Nič več tako zelo sanjski Gregor Čeglaj se je zadnjih nekaj dni dodobra 'izprsil' na Instagramu. Nanizal je ogromno tračev, udaril po slovenskih estradnikih, med drugim pa se je dotaknil tudi znane blogerke Katarine Benček in njene linije nakita.

Kot trdi, naj bi Benček ves nakit kupovala na spletni platformi AliExpress in ga v Sloveniji prodajala po višji ceni. Po tem se je njegovemu mnenju pridružilo še nekaj znanih Slovencev, med drugim tudi Aleksandar Repić, ki je v svoji Instagram zgodbi oziroma 'storiju' objavil veliko podobnih fotografij oziroma fotografij identičnih izdelkov iz AliExpressa in spletne trgovine znane vplivnice. 

Benček obtožbe zavrača: »Vsak kos sem osebno testirala«

Benček je pred nekaj meseci lansirala blagovno znamko It's Personal - nakit s sporočilom. Kot je povedala ob promociji blagovne znamke in nakita, naj bi nakit nastajal več mesecev, predvsem ogrlice naj bi bile narejene skupaj z dvema grafičnima oblikovalkama. 

Vplivnico smo prosili za komentar na dogajanje, a se je namesto odgovorov na novinarska vprašanja na plaz očitkov danes odzvala javno

Na svojem Instagram profilu je zapisala, da noben kos nakita ni bil nikoli kupljen na spletni plaftormi AliExpress. 

Njen odziv objavljamo v celoti.

»Znamka It's Personal stoji za kvaliteto in obstojnost. Zaradi širitve številnih lažnih informacij v zadnjih dneh, se čutim dolžno mojim strankam podati pojasnilo. Zagotavljam, da noben kos nakita It's personal ni bil nikoli kupljen na spletni platformi Aliexpress.

Dejstvo, da na svetovnem spletu obstaja kost nakita, ki je vizualno podoben, ne pomeni, da gre za isti oziroma enak nakit. 

Vsi kosi nakita It's personal so iz nerjavečega jekla, pozlačeni z 18-karatnim zlatom, kar pomeni, da se lahko z njimi brezskrbno kopate v morju in nakit bo še vedno isti. 

Vsak kos nakita sem sama osebno testirala, prav tako sem testirala tudi različne dobavitelje nakita, ki so prodajali vizualno podobne kose nakita, z različnimi cenami. 

Zakaj so cene različne? Ker je kvaliteta izdelave in materialov različna. 

Vi, kot stranka, imate določene pravice in jaz, kot prodajalka, do vas odgovornost. V kolikor je karkoli narobe z nakitom, sem vam dolžna tega zamenjati ali povrniti denar. Imate garancijo na vaš nakup. 

Vsak ima pravico kupiti nakit ali katerikoli izdelek na spletu, na vas je, da se odločite komu boste zaupali in to je tisto, kar pretehta. 

Hvala vsem, ki verjamete v zgodbo It's Personal. Na tej točki se oddaljujem od nastale nastale situacije, zadeve sem predala strokovnjakom.«

Vir: zajem zaslona spletne strani itispersonal.si
Vir: zajem zaslona spletne trgovine AliExpress
Vir: zajem zaslona spletne strani itispersonal.si
Vir: zajem zaslona spletne trgovine AliExpress
Vir: zajem zaslona spletne strani itispersonal.si
Vir: zajem zaslona spletne trgovine AliExpress

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice