Hiša, kjer se je zgodil grozljiv umor.
Leta 2020 je Slovenijo pretresel trojni umor v Gerečji vasi.

Leta 2020 je Miha Lešnik v grozljivem pokolu v Gerečji vasi, kjer je moril Silvo Drevenšek, izgubil svojo sestro Mojco Lešnik, sicer Drevenškovo partnerico, in starše.

Ostal je samo njegov nečak, sin Drevenška in žrtve, ki ga je Lešnik skupaj s partnerico vzel k sebi in še vedno skrbi zanj. Portal 24ur.com je objavil nove podrobnosti njunem življenju, ki bodo danes predstavljene tudi v oddaji Svet na Kanalu A.

»V času tragičnega dogodka sva s partnerko bila pri njenih starih starših na božičnem kosilu. Pred tem sva bila pri nas v hiši mojih staršev v Gerečji vasi na božičnem zajtrku in tradicionalnem odpiranju daril.

Ker je obsojeni zadnja dva meseca pred tragičnim dnem grozil z našo smrtjo in celo napovedal datum, kdaj bo izpeljal svoj načrt, smo na božični večer, za katerega je rekel, da bo tekla kri, vsi razen očeta spali drugje,« je Lešnik povedal za oddajo Svet na Kanalu A. Silvo Drevenšek naj bi nameraval umoriti tudi njega.

Toda ker je preživel, je čez noč postal oče štiriletnemu nečaku.

S partnerko in nečakom so zdaj družina

»Takoj sem odšel k nečaku, ki je prišel po stopnišču ves v strahu in mi iz prve rekel, da ne moreva več v hišo od dedija in babice, saj je njegov ati vse popikal in da so mlake krvi. Nato sem s partnerko in taščo odhitel v urgentni center v upanju, da je vsaj mama preživela.

Vendar sta me ob prihodu čakala medicinska sestra in dežurni zdravnik ter mi izrekla sožalje. Žal tudi moji mami ni bilo več pomoči, saj je izgubila preveč krvi.  Nato so mi dovolili, da še zadnjič vidim svojo mamo in se poslovim od nje. Za očeta in sestro so mi odsvetovali, da bi jih videl,« se je tragičnega dne spomnil Lešnik.

V tistem trenutku ga je gnala in mu dajala energijo odločenost, da morata z nečakom ostati skupaj in ne sme dovoliti, da ga dajo v kakšno ustanovo ali rejništvo daleč stran.

Po več kot dveh letih pravi, da je bila to za oba to najboljša poteza, saj dajeta en drugemu moč in se skupaj spominjata pokojnih.

»Sedaj smo z mojo partnerko in nečakom družina,« je še dejal.

Najtežje jim je za praznike, ko šestletnik svoja majhna darilca, ki jih izdela v šoli ali doma, svoji mami, dedku in babici nosi na pokopališče. Na grobu družine je mogoče na primer videti majhne bele kamne, na katere je napisal mami, dedi in babi.

Selitev iz hiš groze

Nova hiša, ki sta si jo v Gerečji vasi zgradila pokojna in Silvo Drevenšek, je le nekaj deset metrov oddaljena od hiše staršev Mihe Lešnika in pokojne Mojce Lešnik.

Ta se je dober mesec pred zločinom s sinom umaknila k staršem, a jo je Drevenšek na usodni dan zvabil v nekdaj skupno hišo in jo do smrti zabodel, nato pa se je z istim nožem odpravil še v hišo njenih staršev in tam pred očmi štiriletnika do smrti zabodel še babico in dedka.

Ker sta obe hiši zaznamovani s krvjo in smrtjo, se je Miha Lešnik z nečakom in partnerko preselil drugam.

Lešnik je za Svet povedal še, da je izjemno razočaran nad odločitvijo sodnikov, ki je kazen za Drevenška iz dosmrtnega zapora spremenilo v 30 let zapora. 

»Z eno besedo sramota. V takih trenutkih me je sram, da živim v državi, v kateri imajo morilci več pravic kot žrtve in v katerih je življenje vredno manj kot rop bencinske črpalke.

Žalostno je dejstvo, da so nam bile odvzete tri ljubljene osebe, pristojni pa si podajajo žogico in nihče ne želi biti prvi, ki bi izrekel najvišjo zakonsko možno kazen v Republiki Sloveniji, dosmrtni zapor. Izrek te bi bil v poduk vsem potencialnim storilcem, ki bi na takšen način želeli prevzemati usodo v svoje roke,« je odločen.

Komentarji (6)

jukatan (ni preverjeno)

če so znali za to vnaprej, so sploh dali prijavo na policijo in csd? če ne, so deloma tudi sami krivi, saj so znali kakšen psihopat je. enostransko predstavljeno.

pohorskisvizec (ni preverjeno)

manj bi ga zajebavali

In reply to by jukatan (ni preverjeno)

Mičan (ni preverjeno)

Si ti prebral to?
Butl...

In reply to by jukatan (ni preverjeno)

Mirjana (ni preverjeno)

Samo ona dva vesta kaj je botrovalo tragediji! Zakaj bogega otroka v to nenehno vepletat, že itak je revček,brez mamice!

Mičan (ni preverjeno)

Ima pa atija

In reply to by Mirjana (ni preverjeno)

Meri (ni preverjeno)

Ptujinfo, prenehajte že pisariti o tej grozni tragediji, imejte vsaj vi spoštovanje do umrlih oziroma do umorjenih; žalostno je vse skupaj: otroček in njegov stric sta ostala brez staršev!!

Starejše novice