Karting je razburljiv šport, ki navdušuje tako mlade kot stare. Zasnovan je za vse ljubitelje hitrosti in adrenalina. Priljubljen je predvsem zaradi svoje dostopnosti in enostavnosti vožnje.

Karting je vrsta dirkanja, kjer se vozniki spopadajo na majhnih, nizkih dirkalnikih, imenovanih karti. Ti dirkalniki so opremljeni s hitrimi motorji in majhnimi kolesi, kar omogoča hitro in agilno vožnjo po stezi. Ena od najboljših stvari pri kartingu je, da ga lahko izkusite na različnih ravneh. 

Začetniki se lahko preizkusijo na karting progah za amaterje, kjer se lahko naučijo osnov vožnje in se zabavajo s prijatelji. Izkušeni vozniki pa se lahko pomerijo na profesionalnih dirkališčih in se potegujejo za najboljše čase.

Je odličen način za izboljšanje voznih veščin. Vozniki se naučijo pravilne tehnike vožnje, kot so zaviranje, pospeševanje in obvladovanje ovinkov. Poleg tega karting razvija tudi reflekse in koncentracijo, saj je treba hitro odzivati na spremembe na stezi.

Bili smo na kvalifikacijah za državno prvenstvo

Danes so se v AMZS centru kartinga in motošporta v Slovenji vasi zvrstile kvalifikacije za državno prvenstvo v kartingu.

Vozniki in voznice so bili odlično pripravljeni na začetek nove sezone, prav tako tudi njihovi karti in oprema. Ni manjkalo tudi podpornih ekip, saj so na lokaciji omogočili parkirišča avtodomom, ali prikolicam, skupaj z vsemi potrebnimi priključki za nemoteno delo podporne ekipe in priprave tekmovalcev ter seveda njihovo sprostitev po dirki.

Pomembno je poudariti, da je varnost na prvem mestu pri kartingu. Vozniki in voznice so bili ustrezno opremljeni z varnostnimi oblačili in opremo, stanje dirkalnikov so nemalokrat preverile podporne ekipe, z namenom, da bi bili nedvomno brezhibni. 

V pripravljenosti je bila tudi ekipa nujne medicinske pomoči.

Starejše novice