Foto: NK Aluminij
Pozimi so ga povezovali tudi z Rogaško, a so bili Kidričani bolj prepričljivi. Janez Pišek, ki se lahko pri 25 letih pohvali z 204 tekmami v Prvi ligi Telemach, je drugi zimski novinec v ekipi Roberta Pevnika.

Janez Pišek je druga okrepitev Nogometnega kluba Aluminij v letu 2024.

Petindvajsetletnik z 204 nastopi v Prvi ligi Telemach je z rdečimi sklenil dveinpolletno sodelovanje. Nekdanji nogometaš Celja in Domžal se najbolje znajde na položaju obrambno usmerjenega vezista.

Drugi zimski novinec Kidričanov v »šumo« prihaja po enoletni epizodi pri banjaluškem Borcu, v dresu katerega je v letu 2023 odigral 15 uradnih tekem.

Defenzivni vezist je kariero pričel v knežjem mestu, za grofe je nastopil 115-krat in osmih podajah dosegel pet zadetkov. Po prestopu v Domžale je zbral 107 tekem v dresu »ravbarjev«, ob petih golih pa je prispeval še tri asistence.

Aluminiju pomagati do obstanka

»V svoji karieri sem odigral že nekaj tekem, imam izkušnje, vendar se v tujini zaradi poškodbe ni vse izšlo po mojih željah. Z Borcem sem imel pogodbo še pol leta, a sem jo prekinil v želji, da čim več igram.

V Kidričevem sem videl idealno priložnost, da pomagam sebi in Aluminiju. Poznam trenerja, strokovni štab, ekipo in nedvomno verjamem, da je bila odločitev o prihodu v Kidričevo pravo. Verjamem, da lahko pomagam novim soigralcem.

Želim dvigniti raven svoje igre, z lidersko figuro na igrišču in z mirnostjo pa želim pomagati ekipi do zastavljenim ciljem,« je za spletno stran kluba dejal Janez Pišek.

Pišek, ki so ga pozimi povezovali tudi z Rogaško, je bil tudi standardni član mlajših reprezentančnih selekcij Slovenije, za izbrano vrsto do 21 let je nabral 24 tekem in dosegel tudi tri zadetke.

Kot član Aluminija bo nosil dres s številko šest. 

Starejše novice