Foto: Niko Časar
Nogometaši Aluminija bodo prve točke po zimskem premoru lovili v Ljudskem vrtu. Robert Pevnik pred sosedskim obračunom z Mariborčani ne skriva, da želijo Kidričani znova »podkuriti« vijoličastim.

Kidričani so v jesenskem delu prvenstva nekajkrat dokazali, da so lahko trn v peti najboljšim klubom Prve lige Telemach.

Že poleti so bili na domačem igrišču na pragu zmage proti vodilnim Celjanom, ki so jih nato presenetili sredi knežjega mesta. V »šumi« so se na začetku sezone namučili nogometaši Olimpije, že prej pa so Kidričevo praznih rok zapuščali Koprčani.

Na zelenici Aluminija je v začetku oktobra spodrsnilo tudi Mariborčanom, po porazu v štajerskem sosedskem obračunu pa je službo izgubil Damir Krznar. Prav vijoličasti bodo prvi nasprotniki Kidričanov po zimskem premoru.

Robert Pevnik, strateg rdečih, tudi pred tokratnim spopadom s favoritom ni ovinkaril z napovedjo. Tako kot vselej, je 54-letni strokovnjak znova postregel s pogumnimi besedami:

»V zadnjem krogu pred zimskim premorom smo zmagali in razmišljamo pozitivno. Maribor je na papirju favorit, vendar v nedeljo ne gremo samo odigrati tekme, ampak želimo narediti vse, da se iz Ljudskega vrta vrnemo s pozitivnim rezultatom.«

Zadovoljen z napredkom v pripravah

»Kdorkoli igra za njih, je Aluminij proti Mariboru vedno neugoden nasprotnik. Po drugi strani so tisti, ki navijajo za Maribor in si želijo v Maribor, se pa želijo tudi dokazati, kar je zaradi bližine tudi pričakovano,« je na današnji novinarski konferenci dejal mariborski strateg Ante Šimundža.

Mariborčani v nedeljo pričakujejo motiviranega nasprotnika, ki je s 15 ligaških gostovanj v Ljudskem vrtu zgolj enkrat odnesel zmago, so se pa kar štirje sosedski spopadi končali brez zmagovalca.

Nov remi bi prav gotovo pomenil razočaranje za domačo zasedbo, ki skuša popraviti bled vtis iz jesenskega dela sezone. Tudi Kidričani so se v prvem delu prvenstva soočali z vzponi in padci, kar pa za najmlajšo ekipo lige ni nikakršno presenečenje.

Robert Pevnik je skušal nihanja odpraviti v zimskih pripravah, v katerih so se rdeči merili tudi s Hajdukom in Sarajevom. Velikana hrvaškega in bosansko-hercegovskega nogometa sta bila premočna, a rezultat ni bil v ospredju, zagotavlja trener Aluminija:

»Ocena? S pripravami sem zelo zadovoljen. Rezultati tekem morda niso najboljši, saj smo igrali proti močnim nasprotnikom, je pa bila igra dobra. Videl se je individualni in moštveni napredek. Verjamem, da smo maksimalno pripravljeni na prvi krog spomladanskega dela sezone, ki ga že komaj čakamo.«

Novinca Janez Pišek in Barnabas Tanyi

»Oba novinca sta se zelo dobro vključila, ekipa ju je dobro sprejela. Sta na dobri poti, da postaneta standardna člana moštva, konkurenca z njima je večja. Prihod Piška in Tanyija je plus, vrnil se je tudi Brkljača,« se je Pevnik dotaknil še kadrovskih sprememb.

Janez Pišek bo z 206 tekmami v Prvi ligi Telemach dodal pomembne izkušnje na sredini igrišča, Barnabas Tanyi pa bo skušal potrditi, da jesenske številke v tretjeligaški konkurenci - na 12 tekmah je dosegel kar 19 golov - niso bile naključje.

Kot že zapisano, lahko Pevnik v nadaljevanju sezone znova računa na Marka Brkljačo, ki ga je do konca sezone posodil zagrebški Dinamo. Z izjemo Daniela Skibe so vsaj za zdaj - prestopno obdobje se konča čez dober teden - v Kidričevem ostali vsi nosilci igre.

Med njimi sta tudi Gašper Jovan in Gašper Pečnik, ki sta med tekmovalnim premorom podaljšala sodelovanje s štajerskim prvoligašem. Oba bi lahko bila že v nedeljo pomembna aduta rdečih v Ljudskem vrtu.

Nedeljski štajerski obračun se bo pričel ob 17:30, dogajanju na mariborski zelenici bomo sledili tudi na naši spletni strani.

Starejše novice