Foto: RK Jeruzalem Ormož
Obeta se napet zaključek letošnjega rokometnega državnega prvenstva, Ormožani pa so v lovu na četrto mesto dosegli tesno, vendar izjemno pomembno zmago. V Ivančni Gorici so slavili po preobratu v končnici obračuna.

V rokometnem državnem prvenstvu ta konec tedna igrajo tekme 22. kroga, Ormožani so bili uspešni v Ivančni Gorici.

Jeruzalem Ormož se je z 12. zmago sezone na četrtem mestu lestvice izenačil z novomeško Krko, ki se je v knežjem mestu dobro upirala Celjanom, a vseeno ostala brez točk. Ormožani so v prejšnjem krogu remizirali s Trimom, pred tem pa premagali Škofljico in Koper.

V zaključku letošnje sezone se tako obeta krčevit boj za četrto mesto, saj Krki in Ormožu z dvema točkama zaostanka sledi Koper, še dve več pa zaostajajo Ribničani.

SVIŠ IVANČNA GORICA - JERUZALEM ORMOŽ 27:28 (15:15)
SVIŠ Ivančna Gorica: Glavan (3/16), Pekeč (5/20); Marojević (6), Cirar (6), Kutnar (5), Justin (3), Košir (2), Stopar (2), Korošec (1), Tekavčič (1), Klemenčič (1), Kompare, Roš Omahen, Pirnat, Grum, Bradač. Trener: Aleksander Polak.
Jeruzalem Ormož: Ranfl (9/32), Balent (2/6), Zemljič; Sok (8), Pungartnik (4), Žuran (3), G. Hebar (3), Kolmančič (3), Blagotinšek (2), Munda (2), Jerenec (2), Vincek (1), Mlač Černe, Krabonja, Šuler, M. Hebar. Trener: Saša Prapotnik.

V drugem polčasu lovili zaostanek

Rokometaši iz Ivančne Gorice so na zadnjih petih tekmah po remiju proti Škofjeločanom osvojili zgolj točko, z Ormožani pa so se na domačem parketu dobro kosali vse do zaključnih sekund.

Ekipi sta si v prvem polčasu nekajkrat izmenjali vodstvo, nobeno od moštev pa si ni ustvarilo večje prednosti. Obračun je bil izenačen praktično skozi celoten prvi del dvoboja, na glavni odmor sta ekipi odšli rezultatsko poravnani, z izidom 15:15.

Tudi drugi polčas se je nadaljeval v podobnem slogu, so pa domači rokometaši v 38. minuti z golom Aljaža Kutnarja povedli s tremi goli prednosti, bilo je 20:17. Gostje iz Ormoža so domače lovili vse do končnici obračuna, dobrih pet minut pre koncem tekme pa je s sedemmetrovko na 25:25 izenačil Tadej Sok.

Prleki so bili v končnici tekme bolj zbrani. Rok Žuran je izenačil na 26:26, po dveh obrambah Filipa Ranfla, ki je zaustavil tudi sedemmetrovko Marka Marojevića, pa je Miha Kolmančič zadel za vodstvo Ormoža s 26:27. V zadnji minuti je Sok povišal na 26:28 in tekma je bila odločena.

Pomembne točke v boju za evropsko vozovnico

»Pričakovali smo zahtevno tekmo. Vedeli smo, kaj ta obračun pomeni domačinu v boju za obstanek, ampak tudi mi gledamo na mesto, ki pelje v Evropo. V srečanje smo krenili motivirani z maksimalnim pristopom prišli do pomembne zmage,« je po tekmi dejal Miha Kolmančič.

Tadej Sok je bil z osmimi zadetki iz devetih poskusov najzaslužnejši člen v zmagi Ormoža. Filip Ranfl je zaustavil devet od 32 domačih strelov, štiri gole pa je k zmagi dodal Gašper Pungartnik. Za domači SVIŠ sta po šest golov dosegla Marko Marojević in Benjamin Cirar.

Rokometaši Ormožani bodo v prihodnjem krogu na Hardeku gostili predzadnjo Ljubljano. po gostovanju v Ribnici sledi še domača tekma s Celjani, v zadnjem krogu prvenstva pa še tekma v Velenju.

Prav Gorenju ob upoštevanju dejstva, da je vodilni Trimo odigral tekmo več, trenutno kaže najbolje v boju za naslov državnega prvaka.

Starejše novice