Foto: arhiv Ptujinfo
Ženski nogomet klub Ptuj je bil po tem, ko pred dnevi še drugič v tej sezoni ni odigral delegirane ligaške tekme, izključen iz Slovenske ženske nogometne lige. Je to konec ženskega nogometa na Ptuju?

Na Ptuju to pomlad ne bomo več spremljali tekem Slovenske ženske nogometne lige, saj je bil Ženski nogometni klub Ptuj izključen iz lige.

Klub iz najstarejšega slovenskega mesta je ostra kazen Nogometne zveze Slovenije doletela po tem, ko Ptujčanke še drugič v letošnji sezoni niso odpravile v prestolnico.

V drugem krogu zaradi pomanjkanja igralk niso odigrale tekme z ŽNK Olimpijo, v 13. krogu prvenstva pa je brez preizkušnja ostala ŽNK Ljubljana.

Izbris rezultatov v drugi tretjini prvenstva

Ptujski klub je bil iz tekmovanja izključen v skladu s 55. členom Tekmovalnega pravilnika NZS, ki pravi, da se šteje, da je ekipa prenehala tekmovati, če v istem tekmovalnem letu dvakrat neopravičeno ni nastopila.

Na podlagi določil 54. člena Tekmovalnega pravilnika NZS so se priznali rezultati prve tretjine prvenstva, brisali pa so se rezultati druge tretjine tekmovanja, kar sicer ni vplivalo na razvrstitev, saj so Ptujčanke v desetih jesenskih krogih premagale zgolj zadnjeuvrščeni Krim.

V državnem prvenstvu vodi ŽNK Mura Nona, ki ima pred šestimi tekmami skupine za prvaka - v njej bodo igrale še nogometašice ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje - osem točk prednosti pred ŽNK Olimpijo.

Pozimi ptujske vrste zapustilo še nekaj igralk

V ptujski sredini so se sicer že skozi jesenski del sezone spopadali s kadrovskimi težavami. Že poleti sta se v sosednjo Avstrijo, v drugoligaški LUV iz Gradca, odpravili dve nosilki igre, še tri igralke pa so v tretjo avstrijsko ligo prestopile pozimi.

Med zimo v ptujsko ekipo niso uspeli pritegniti novih obrazov, nekaj deklet pa se je že tekom uvodne sezone odločilo končati nogometno pot. V lanski krstni članski sezoni je ptujski dres obleklo kar 27 deklet, v letošnji le še 16.

Konec jeseni je bilo po informacijah Ptujinfo v igri sodelovanje z Nogometnim klubom Aluminijem, a do dogovora za skupno pot očitno vseeno ni prišlo. Zakaj, ni znano.

V Kidričevem sicer že sodelujejo z Ženskim nogometnim klubom Podravje. Klub nastopa v državnem prvenstvu za dekleta do 13 let, ekipa do 11 let pa je marca slavila na mednarodnem turnirju Medex Cup v Radomljah.

Kaj pa bo z ženskim nogometom na Ptuju? Najverjetneje to pomeni dokončen konec, saj naj bi se nekaj deklet po informacijah Ptujinfo že odločilo, da bodo sledila bivšim soigralkam v Avstrijo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice