Okrepčevalnica, ker bodo pomoči potrebnim olajšali dni (foto: osebni arhiv Denisa Jerota).
Okrepčevalnica Hip-Hop na Ptuju je objavila srčen poziv tistim, ki si v trenutnih razmerah ne morejo privoščiti toplega obroka. Par, ki okrepčevalnico vodi, stiskam ni obrnil hrbta.

Denis Jerot in partnerka Mateja Danilovič sta opazila stisko mnogih Ptujčank in Ptujčanov, ki v teh kriznih časih živijo iz dneva v dan. Iz svojega kioska, kjer na Ptuju strežeta ulično hrano že 25 let, sta opazila revščino, ki jo zakriva zadrega.

»Vidiš v ljudeh, da so v stiski. Marsikoga vidiš, da je slabše oblečen. Tudi mi smo bili pred leti bolj skromni. Danes lahko pomagamo, ker lačni in žejni nismo,« pove lastnik okrepčevalnice Denis. 

Za objavo na Facebooku se je Denis odločil, ker je zaradi zadrege težko pristopiti in nekomu ponuditi topel obrok. Zato podarjanje obrokov poteka anonimno, saj tako ohrani tudi dostojanstvo ljudi.

Tako sta v svoji objavi zapisala tudi: »V vsem tem, kar zdaj preživljamo, smo vsi pozabili na solidarnost in sočutje. Maska in policijska ura je še kapljica v morje. Kaj vse pa prinese covid za sabo, pa je druga stvar.«

Denis Jerot pravi, da so nekaj obrokov že razdelili. Tisti, ki so jim olajšali dan pa bodo ostali anonimni, pravi. Obrokov bosta s partnerko razdelila, koliko bo potrebno in kolikor bosta zmožna. 

»Nismo več ljudje. Samo gledamo se v maske. Vse ostalo smo pozabili,« doda lastnik Denis. 

Komentarji (1)

ptujčanka (ni preverjeno)

»Vidiš v ljudeh, da so v stiski«
Norčevanje iz ljudi, omogoči jim, da si sami zaslužijo in pridejo iz sstiske, ne licemerstvo !?

Starejše novice