Vizualizacija ptujske urgence.
Desetletja truda, ptujska urgenca bo naposled izvedena. Prvo razočaranje je bilo zbiranje finančnih sredstev, drugo pa manjkajoče nadstropje. A center bo zdaj nadgrajen.

Desetletja truda, želja in preprek so zaznamovala projekt ptujske urgence. 7. februarja lani je takratni minister za zdravje Janez Poklukar podpisal pogodbo za izgradnjo ptujskega urgentnega centra z izbranim ponudnikom Medicoengineering. 

»Z izgradnjo urgentnega centra bodo omogočeni sodobni pogoji za izvajanje službe nujne medicinske pomoči.

Pacientom bo tako zagotovljena zdravstvena obravnava na enem mestu, bistveno pa se bodo izboljšale možnosti diagnostične in terapevtske obravnave,« so ob podpisu izpostavili na ministrstvu za zdravje.

Brez donatorjev Ptuj ne bi imel urgence

Da pa je sploh lahko prišlo do realizacije projekta ptujske urgence, pa so bili potrebni donatorji. Podjetja iz Ptuja in okolice so namenila svoja sredstva, teh se je nabralo za več sto tisoč evrov, da so projekt sploh lahko zagnali. 

Med večjimi donatorji sta bila Perutnina Ptuj, v sklopu Taluma pa še več manjših podjetij in posameznikov. Marko Drobnič, predsednik uprave Taluma, je povedal, da so prav na dan prve lopate sredstva nakazali na račun ptujske bolnišnice. Gre za nekaj več kot 337 tisoč evrov. 

»Nismo tudi zadovoljni s tem, ker je to edini urgentni center, kjer smo morali prebivalci lokalnega okolja pomagati pri izgradnji,« je bil takrat kritičen Drobnič.

Zdaj bo urgenca nadgrajena

Razočaranje ob gradnji pa je bilo tudi dejstvo, da bo urgenca ostala brez enega nadstropja. A situacija se je spremenila, včeraj so ministrstvo za zdravje, Splošna bolnišnica dr. Jožeta Potrča Ptuj in podjetja Medicoengineering podpisali aneks za nadgradnjo ptujskega urgentnega centra

Vrednost teh del znaša 757.741,56 evrov z davkom na dodano vrednost. 

V novih prostorih bodo uredili štiri nove operacijske dvorane, v nadaljevanju pa je predvidena še rekonstrukcija oddelka za intenzivno nego, terapijo in anestezijo in ureditev nove sterilizacije v kleti urgence. 

»To je bila ena izmed mojih treh prioritet delovanja v državnem zboru, veseli me, da je z današnjim podpisom aneksa tudi realizirana. V razgovorih s predstavniki ministrstva za zdravje smo skupaj prepoznali, da Splošna bolnišnica Ptuj nujno potrebuje dodatna vlaganja, zato se je ta aneks tudi podpisal. 

Ta korak pa predstavlja nadgradnjo v funkcionalnem in uporabnem smislu. Še posebej me veseli, da s tem naša celotna regija Spodnjega Podravja pridobiva pogoje za kvalitetnejšo zdravstveno oskrbo,« je ob podpisu dejal poslanec državnega zbora Dejan Zavec

Komentarji (5)

Kandelaber Suljo (ni preverjeno)

e moj dejane
pametno si se odločil
boš potreboval to urgenco ko te bo uhvatil Ukrajinski KLIČKO
ker navijaš za Ruse

Vikler Rujni (ni preverjeno)

Samopromocija Tysona ptujskoga!

Vujič. MILINIČ (ni preverjeno)

kdo je sploh ta zavec? a to je un iz mikija musterja?

kurentovič (ni preverjeno)

boksar pa politika
pri meni je delal en boksar
to ni bil zavec
ampak ta delavec - boksar je bil tup
ko dedov kurec
in sem ga nagnal kot psa

In reply to by Vujič. MILINIČ (ni preverjeno)

Pohorčan (ni preverjeno)

Ke te tote Zeko Mrkva, kaj tote drka, pa pametuje??? Le kaj???

Starejše novice