Za stolček direktorja ptujske bolnišnice so se zanimali štirje, za mesto strokovnega direktorja le en. Vodstvo ptujske bolnišnice bo - kot vse kaže - zamenjano.

Na razpis za mesto direktorja ptujske bolnišnice so do roka, ki se je iztekel 10. maja, prispele štiri prijave, za mesto strokovnega direktorja pa ena, je nedavno za STA povedal predsednik sveta zavoda Danilo Lončarič.

Obema dosedanjima vodilnima v Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj, Anici Užmah in Teodorju Pevcu, se aktualni mandat izteče konec junija. 

Konec mandata za Anico Užmah

Anica Užmah je za Ptujinfo nedavno razkrila, da je oddala prijavo za nov mandat na položaju direktorice. Takrat je pojasnila tudi razloge.  

Dejala je, da se je odločila za oddajo, ker so z zaposlenimi bolnišnico postavili na noge, obenem pa je v bolnišnici veliko znanja in pripravljenosti ta nadaljevanje procesov.

»Ker smo skupaj z zaposlenimi bolnišnico postavili na noge in mi ni vseeno, kaj se bo z njo in zaposlenimi dogajalo. V bolnišnici je ogromno znanja in pripravljenosti za nadaljevane procesov,« je Užmah odgovorila na vprašanje, čemu botruje odločitev. 

Svet zavoda pa se je odločil za drugega kandidata

Na svetu zavoda Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj so se včeraj predstavili kandidati za delovni mesti direktorja in strokovnega direktorja ptujske bolnišnice. 

Svet zavoda je za direktorja imenoval Aleksandra Vodo, sicer pravnika. Kandidat je svet zavoda prepričal s svojim programom dela in vizijo za razvoj bolnišnice. 

»Svet zavoda mu je tako zaupal štiriletni mandat vodenja bolnišnice,« so na ptujski bolnišnici pojasnili za Ptujinfo. 

Teodor Pevec ostaja strokovni direktor

Aktualni strokovni direktor ptujske bolnišnice Teodor Pevec je edini, ki je oddal prijavo za to delovno mesto. 

Kljub temu da se je na marčevski bolnišnični seji Pevec nekoliko pošalil, da se v tistem trenutku za nov mandat ne bi odločil, pa si je premislil. 

Za Ptujinfo je nedavno dejal, da se je za vnovično kandidaturo odločil zaradi jasno izražene podpore vseh najožjih sodelavcev. 

Tako je svet zavoda funkcijo strokovnega direktorja že drugič zapored zaupal Pevcu. 

Oba bosta svoji funkciji nastopila predvidoma 1. julija 2022

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice