Vizualizacija enote v Žabjaku (vir: Dom upokojencev Ptuj).
Dolga leta prizadevanj končno rodijo sadove. Objava javnega razpisa je velik korak za Dom upokojencev Ptuj.

Prva spodbudna vest je bilo pridobitev pravnomočnega gradbenega dovoljenja za izgradnjo enote v Žabjaku. Šest let prizadevanj je bilo potrebnih za ta korak. 

Letošnjega januarja se je zaključil zadnji rok javnega razpisa za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo, namenjeno dnevnim oblikam varstva in začasnim namestitvam za starejše. 

Med sedmimi izbranimi projekti, je bil tudi ptujski dom upokojencev, enota Žabjak. 

Ob otvoritvi enote v Juršincih podpisano pismo o nameri za gradnjo doma v Žabjaku

V začetku letošnjega junija pa so otvorili enoto v Juršincih. Obenem so izkoristili priložnost za podpis pisma o nameri za novogradnjo Doma upokojencev Ptuj v Žabjaku. 

Podpisana je bila tripartitna pogodba, zaobljuba, da bo vsaka stran opravila svoj del naloge. 

Iščejo že izvajalca za gradbeno obrtniška inštalacijska dela

7. decembra je bilo objavljeno javno naročilo za izbiro izvajalca del za projekt enote Žabjak. Odpiranje ponudb bo 5. januarja 2022. 

Objekt bo meril 10.345 kvadratnih metrov, v enoti bo prostora za 150 stanovalcev, od tega 20 za začasne namestitve do treh mesecev. 

Približno polovica mest bo v enoposteljnih sobah, polovica pa v dvoposteljnih. 

Vrednost projekta v Žabjaku je štirinajst in pol milijonov evrov

V nedavno zaključenem projektu React EU si je dom upokojencev priboril 11.915.685,73 evrov sredstev in so si tako zagotovili dodatna sredstva za enoto v Žabjaku. 

»Za enoto Žabjak se je v preteklosti predvidevalo, da bo potrebno najeti približno sedem milijonov evrov kredita. Sama sem si  s svojimi sodelavci prizadevala, da temu ne bo tako. Izjemno smo veseli, da nam tega ne bo potrebno storiti in da na ta način ne bomo obremenili naših sedanjih in bodočih stanovalcev ter njihovih zavezancev za plačilo,« je za Ptujinfo takrat zadovoljno povedala direktorica ptujskega doma Vesna Šiplič Horvat. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice