Učiteljici Mateja Peršolja in Jožica Frigelj sta vzpostavili spletno peticijo, s katero želita doseči, da osnovnošolci letošnje šolsko leto sklenejo brez dodatnega ocenjevanja.

Učiteljici Mateja Peršolja in Jožica Frigelj se pri tem sklicujeta na številne argumente, zakaj številskega ocenjevanja, kot je sicer v navadi, letos ne bi smelo biti. Med drugim pravita, da ocenjevanje v teh okoliščinah ne more biti objektivno in pravično in da obstaja vrsta razlogov, da se nekateri učenci ne odzivajo in v procesu učenja na daljavo, kljub številnim poskusom in ukrepom, ne sodelujejo ali ne morejo sodelovati.

S spletno peticijo učiteljici od ministrice za izobraževanje Simone Kustec in Vlade Republike Slovenije tako zahtevata, da osnovnošolski učenci to šolsko leto končajo brez številskega ocenjevanja.

Zraven tega opozarjata, da s tem učitelji in učenci vsekakor ne bodo prenehali s kakovostnim pedagoškim delom in učenjem, poleg tega pa bodo učitelji še naprej do konca šolskega leta delo opravljali zavzeto, strokovno in predvsem v korist učenk in učencev.

»Skupaj nam je uspelo premagati to krizo, skupaj bomo stopili v življenje, ki nas čaka,« zaključujeta učiteljici.

Peticijo lahko podpišete na tej povezavi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice