Foto: Jure Banfi
Obračun dna lestvice Prve lige Telemach se je po izenačenju Radomljanov v 87. minuti končal brez zmagovalca. Kidričani so z zadetkom Sandra Jovanovića vodili od 31. minute, končna delitev točk pa ni pretirano razveselila niti Kidričanov niti Radomljanov.

Kdo bo zadnje mesto lestvice Prve lige Telemach zasedal po današnjem obračunu Aluminija in Radomelj?

Kidričani in Radomljani so šest tekem pred koncem prvenstva povsem izenačeni, tako »šumari« kot »mlinarji« pa nujno potrebujejo zmago, s katero bi se približali osmemu mestu, ki zagotavlja neposredni obstanek v Prvi ligi Telemach.

Rdeči v eno od odločilnih tekem letošnje sezone vstopajo po porazu v Kopru, čeprav so na Bonifiki z golom Gašperja Jovana dobili prvi polčas. Je po mesecu in pol ter šestih tekmah brez zmage spet napočil čas za veselje? 

Radomljani so samozavest okrepili s točko v Stožicah, kjer je rumeno-črne prvič vodil Darjan Slavic. Prekmurec se je v letošnji sezoni že razveselil zmage v Kidričevem, saj je poleti do treh točk popeljal kot Muro, na klopi katere je začasno sedel po odhodu Dejana Grabića.

Kidričani so v letošnji sezoni dobili obe tekmi v Domžalah, zadnjo je z dvema goloma odločil Tin Matić, Radomljani pa so se oktobra veselili na Štajerskem. Za zmago z 0:2 sta v uvodu obeh polčasov zadela Madžid Šošić in Caio Da Cruz.

Pevnik računa tudi na pomoč 

»Vsi se zavedamo, kaj pomeni tekma proti Radomljam. Vemo in smo odgovorni, kako moramo odigrati to tekmo. Verjamem, da bo  ponedeljek tisti, ko moramo biti najboljši, najbolj požrtvovalni, najbolj bojeviti, in nam bo uspelo premagati Radomlje. 

V kratkem času je bilo najbolj pomembno, da igralce psihično ponovno dvignemo. Igralci imajo ogromno željo, pomembno se bo dobro taktično pripraviti. Zavedamo se, kaj pomeni ta tekma, tako za igralce,kot za klub. 

Pričakujem tudi, da bomo imeli tudi veliko pomoči s tribune. Čeprav navijači ne morejo biti najbolj zadovoljni s spomladanskimi rezultati, pa verjamem, da nas bodo podprli na tej zelo pomembni tekmi in bodo s svojo energijo pomagali ekipi na igrišču do zastavljenega cilja,« je dvoboj začelja lestvice napovedal Robert Pevnik.

Današnja nasprotnika sta bila pred začetkom 12. medsebojne tekme v Prvi ligi Telemach povsem poravnana na dnu lestvice. Tako Kidričani kot Radomljani so doslej nabrali 26 točk, šest manj od sedmih Domžalčanov in osmih Slatinčanov. Kaj pa tekmeca do zaključka sezone?

Aluminij bo v 32. krogu prvenstva gostoval v Stožicah, konec aprila še v Fazaneriji, maja pa sledita še domači tekmi z Bravom in Domžalami ter vmes gostovanje v Rogaški Slatini.

Mlinarji iz Radomelj bodo po gostovanju v Kidričevem gostili Muro, april pa bodo zaključili z gostovanjem pri Bravu. Tudi rumeno-črni bodo maja odigrali še dve tekmi v vlogi domačinov, najprej proti Rogaški in za konec sezone še proti Celju, v predzadnjem krogu prvenstva pa se bodo v občinskem derbiju udarili z Domžalami. 

Kdo ima ugodnejši razpored?

ALUMINIJ - KALCER RADOMLJE 1:1*

Strelca: S. Jovanović (31'); Kukovec (87').
Aluminij: L. Jovanović, Kosi, Koblar, Martić, Schaubach, Jagić, Pišek, Jovan, S. Jovanović, Susso, Krapuhin. Trener: Robert Pevnik.
Kalcer Radomlje: Velić, Ševelj, Ljutić, Korun, Dobrovoljc, Marković, Moses, Gnjatić, Vokić, Šoškić, Cruz. Trener: Darjan Slavic.

POTEK TEKME!

1' Pričetek srečanja v Kidričevem.

10' Caio Da Cruz je po predložku z leve strani igrišča z glavo streljal mimo domačih vrat.

19' POŠKODBA! Vicko Ševelj je obležal po trku s Filipom Kosijem. Gostujoči branilec potrebuje zdravniško pomoč, bo potrebna tudi menjava?

23' MENJAVA! Poškodovanega Vicka Ševlja je zamenjal Tin Hrvoj.

24' Janez Pišek je z razdalje streljal preko vrat Radomelj.

28' RUMENI KARTON! Domači strateg Robert Pevnik je protestiral po nedosojenem prekršku nad Janezom Piškom, David Šmajc mu je pokazal rumeni karton.

31' GOL! Aluminij je pobudo v zadnjih minutah kronal z golom. Tomislav Jagić je ob desni kotni zastavici žogo odvzel Caiu Da Cruzu, po predložku Janeza Piška pa je ob oddaljenejši vratnici najvišje skočil Sandro Jovanović.

45+3' PRILOŽNOST! Kidričani so izpeljali protinapad, ki ga je s predložkom pred vrata Radomelj zaključil Filip Kosić. Neovirani Stanislav Krapuhin je z glavo sprožil preko gola gostov.

POLČAS! 

46' MENJAVA! Nino Kukovec je pri gostih zamenjal Roka Ljutića.

47' VRATNICA! Stanislav Krapuhin je poskušal z leve, praktično z gol črte, po dotiku enega od Radomljanov pa je zatresel zunanji del bližnje vratnice.

55' POŠKODBA! Obležal je Sandro Jovanović, domači vezist potrebuje zdravniško pomoč.

57' PRILOŽNOST! Gašperju Jovanu se je po globinski podaji Tomislava Jagića ponudila priložnost za povišanje vodstva, a je soočenje dobil gostujoči vratar Emil Velić.

59' MENJAVI! Darly Nlandu in Elvis Letaj sta pri Radomljah zamenjala Dejana Vokića in Stipa Markovića.

63' PRILOŽNOST! Rok Schaubach je po prostem strelu poskušal z glavo, njegov udarec pa je z gol črte izbil Gaber Dobrovoljc. Domači so ob tem zahtevali tudi prekršek Emila Velića, ki je ob poskusu izbijanju žoge zrušil Roka Schaubacha.

76' MENJAVE! Pri gostih je Ivan Krolo zamenjal Ognjena Gnjatića, Tin Matić in Marko Brkljača pa sta pri Aluminiju v igro vstopila namesto Stanislava Krapuhina in Janeza Piška.

86' MENJAVI! Robert Pevnik je v igro poslal še dva rezervista, Gal Gorenak in Mario Šubarić sta zamenjala Gašperja Jovana in Sandra Jovanovića.

87' GOL! Izenačenje v Kidričevem, po podaji Uroša Koruna je z desne strani kazenskega prostora zadel Nino Kukovec.

94' MENJAVA! Roka Schaubacha je pri domačih zamenjal Gašper Pečnik.

KONEC TEKME! Remi v Kidričevem, Aluminij ima v primeru enakega števila točk boljši izplen na medsebojnih tekmah z Radomljami.

Starejše novice