Slika je simbolična.
Izbrskali smo nekaj priljubljenih naravnih kopališč, ki nam v času vročinskega vala nudijo možnost za še kako dobrodošlo osvežitev.

Zaradi izjemno visokih temperatur v teh dneh iščemo možnosti za ohladitev. Eno izmed njih nam predstavljajo bazeni, na Ptuju in okolici pa imamo tudi številna naravna kopališča.

Za lažje načrtovanje preživljanja vročinskega vala smo pripravili kratek pregled naravnih kopališč v okolici Ptuja.

Oaza miru ob Blaguškem jezeru 

Blaguško jezero je priljubljena izletniška točka v osrčju Slovenskih goric. Nastalo je v šestdesetih letih, ko so v vasi Blaguš zajezili Blaguški potok.

Jezero je bilo ustvarjeno z namenom, da bi v času poletnih suš namakali bližnja polja in zbirali odvečno vodo v času jesenskih in spomladanskih poplav. 

Danes pa je namenjeno predvsem ljubiteljem narave in je prijetna izletniška točka. Pred kratkim je bila obogatena tudi z novim glamping resortom.

Green Lake Kidričevo – združuje šport, zabavo in sprostitev

Green Lake imenujejo tudi gramoznica Pleterje, Zeleno jezero ali pa kar štajersko morje. Gre za okrog deset hektarjev neokrnjene narave v občini Kidričevo. Dolga leta je bilo tam priljubljeno divje kopališče.

Lani so ob obali jezera odprli Športno-rekreacijski center Pleterje oziroma Green Lake in uredili plažo z gostinskim lokalom. Poskrbljeno je tudi za brezplačno animacijo otrok na napihljivih igralih, ob jezeru pa je tudi možnost igranja odbojke na mivki. V jezeru se je še vedno mogoče kopati le na lastno odgovornost.

A pozor! Obisk gramoznice v bližini Kidričevega je plačljiv. Odrasli ob vstopu plačajo tri, otroci pa dva evra. Ta znesek lahko nato izkoristijo za pijačo v lokalu na plaži.

Velenjska plaža v Šaleški dolini

Velenjska plaža ob Velenjskem jezeru si je že večkrat prislužila naziv Naj kopališča v kategoriji naravnih kopališč. Vsako leto v času kopalne sezone s številnimi brezplačnimi vsebinami privabi 100.000 obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

Obiskovalcu je na voljo kopanje, številne aktivnosti v vodi, otroška, teniška, odbojkarska igrišča, ponuja pa še knjižnico, masaže in izposojo koles. Pri čolnarni se nahaja več gostinskih lokalov za počitek, v okolici pa veliko sprehajalnih poti. 

Jezero v kampu Menina - doživetje za vso družino

V kraju Rečica ob Savinji se nahaja kamp Menina z umetnim jezerom. Jezero je pravi raj za družine, saj je v kampu restavracija, pustolovski park, zipline, na voljo so masaže, wellness programi, savna, izposoja koles, mala plezalna stena. Na jezeru je tudi trampolin in deske za skakanje v vodo.

Za goste kampa je kopanje brezplačno. Dnevni obisk na osebo stane pet evrov, medtem ko družinska vstopnina znaša 15 evrov. 

Kopanje v biološkem bazenu v Vodnem parku Radlje ob Dravi

Odlična izbira za vse, ki sanjate o poletni osvežitvi v neokrnjeni naravi. Vodni park Radlje ob Dravi se ponaša z laskavim nazivom prvega in tudi edinega biološkega bazena v Sloveniji, kjer za čistočo in kakovost vode skrbijo izključno naravni organizmi in ne kemikalije. 

V sklopu kompleksa se nahaja tudi restavracija s hitro prehrano in pijačo. V jezero se lahko spuščate po toboganih. V bližini so višinski adrenalinski park, urbani kolesarski park in druga športna infrastruktura.

Kopališče je odprto vsak dan od 10.00 do 20.00. Dnevna karta za odrasle stane 5,50 evrov, za otroke 3,50 evrov. Za otroke do sedmega leta je vstopnina brezplačna. Cene so ob koncu tedna malenkost višje. 

Soboško jezero za aktivno preživljanje časa

Na obrobju Murske Sobote, ob paviljonu Expano obiskovalce razvaja naravno jezero, ki ponuja številne možnosti. Izposodite si čoln ali kajak, preizkusite sup ali deskanje na vodi. Ali pa se preprosto prepustite sončenju in plavanju. 

Že v preteklosti, ko Soboško jezero še ni imelo urejenih brežin, so se številni kopali v njem. Zdaj, ko so brežine uredili in je jezero z Expanom in motoričnim parkom dobilo še dodano vrednost, je kopalcev še več.

Vendar pa Soboško jezero še vedno nima statusa kopalnih voda, zato se v njem kopa in plava izključno na lastno odgovornost.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice