Foto: Žan Osim
64. Kurentovanje se je pričelo in v sklopu tega smo danes obiskali že 19. Lions Obarjado.

Lions Obarjada je tradicionalni dobrodelni dogodek, ki ga že od leta 2005 organizira Lions klub Ptuj in ima poleg humanitarne tudi kulinarično noto. Sodelujoči so gostom poleg obare ponudili še druge jedi na žlico, sladke in slane jedi in prigrizke. Poleg kuhanja in zbiranja sredstev pa je v ospredju, jasno, druženje:

»Osnova te prireditve je, da nam nudi osnovo za celoletno delo in poslanstvo - nudenje pomoči potrebnim.

To ni klasično nabiranje sredstev od vrat do vrat, temveč ponuja ljudem nekaj v zameno. Druženje, uživanje v hrani in pijači ter priložnost, da se posamezniki pridružijo humanitarnemu poslanstvu Lions kluba,« je na torkovi tiskovni konferenci izpostavil predsednik Lions kluba Ptuj Danilo Toplek.

Foto: Žan Osim

Obarjada tudi letos rekordna?

Po besedah vodje projekta Igorja Kolarja na Obarjadi vsakič povprečno sodeluje 22 ekip, dogodek pa vsako leto beleži rekordno število zbranih sredstev. V preteklih letih so na dogodku tako zbrali skupno 313 tisoč evrov, z izjemo pokritja stroška prireditve pa so preostala sredstva v višini 266 tisoč evrov namenili v dobrodelne namene.

Na 19. ediciji sodeluje 25 ekip, kuha pa jih 23. Po zaslugi lepega vremena je tudi letos obisk množičen, zato organizatorji ciljajo na ponovno podrtje rekorda, ki je lani presegel 30 tisoč evrov. Tudi letos je začetek obetaven:

»Letošnja Obarjada se je začela po pričakovanjih. Ekipe so se odzvale, obiskovalci prihajajo, tudi vreme je odlično,« je povedal predsednik kluba.

Foto: Žan Osim

Slovenci znamo stopiti skupaj predvsem pri večjih nesrečah

Prejemniki sredstev letos niso vnaprej določeni, temveč se organizatorji sproti odzivajo na obvestila o tistih primerih, ki pomoč najbolj potrebujejo. Pri tem med drugim sodelujejo tudi s Centrom za socialno delo in šolami.

Toplek poudarja, da Slovenci smo dobrodelni narod in sočloveku v stiski pomagamo, a včasih ne vidimo širše slike:

»Najbolj intenzivno se odzovemo v večjih nesrečah, včasih pa spregledamo majhne posameznike, ki so na obrobju družbe in to ne po svoji krivdi.«

Komentarji (2)

Chapelle (ni preverjeno)

Sonja, fantastično zgledaš ufff

Sergej 22 (ni preverjeno)

Heh toliko baje Toplek da za zavarovanje Ferarija

Starejše novice