Ena bolj prometnih vpadnih cest v Ptuj bo opremljena z razširjenim mostom. A pripravlja se nekaj, kar bo občane še posebej razveselilo.

Za voznike, ki se vozijo na relaciji iz Ptuja proti Štukom, je promet oviran že dlje časa. Izvajajo se dela na mostu, po katerem so se vozniki lahko več let vozili le izmenično. 

Dela bodo na mostu potekala še do junija 2022, v sklopu del pa je predvidena tudi rekonstrukcija navezovalne ceste in ureditev struge potoka v območju mostu. 

Širina vozišča bo šest metrov, na obeh straneh pa bosta hodnika za pešce v širini 1,7 metrov. 

Občani bi pločnik vse do naselja 

Nedavno je Milan Klemenc, sicer samostojni mestni svetnik, podal pobudo, da Mestna občina Ptuj apelira na slovensko direkcijo za infrastrukturo, da podaljšajo izgradnjo pločnika vse do stanovanjskih hiš. 

Predlagal je, da bi se to izvedlo v okviru gradnje nadomestnega mostu čez potok Grajena. 

Že svetniku je občina podala optimističen odgovor. Dejali so, da so s predstavniki direkcije že opravili terenski ogled območja, direkcija pa pripravlja projektno nalogo in razpis za izbiro izvajalca za projektiranje. Projekt bi vključeval popolno rekonstrukcijo ceste na tem območju. 

Za dodatna pojasnila smo se obrnili na ptujsko občino. Za Ptujinfo so razkrili, da so se z državo, ki je investitor mostu, že pred začetkom prenove tega dogovarjali o možnosti celovite izvedbe. 

Ne le do naselja, vse do meje z drugo občino 

Gre sicer za odsek glavne ceste, ki je posebno priljubljena med sprehajalci, a zaradi manka pločnika, nevarna. Pločnik bi lahko zagotovil pešcem, da se sprehodijo vse do ptujskega mestnega jedra. 

Na občini menijo, da bi morali zgraditi pločnik v celotni dolžini mostu na Maistrovi do meje z občino Duplek. Dodali so, da po zagotovilih direkcije za infrastrukturo pločnik na tem odseku bo. 

»Predhodno je seveda potrebno urediti ustrezno projektno dokumentacijo in zagotoviti sredstva – tako v državnem kot v občinskem proračunu,« dodajajo na občini. 

Projektna naloga je v izdelavi

Direkcija pa trenutno pripravlja projektno nalogo za izdelavo projektne dokumentacije rekonstrukcije ceste z izvedbo pločnika in kolesarske steze na omenjeni regionalni cesti za dva odseka. 

Projektno nalogo pripravljajo za odsek od mostu na Maistrovi ulici v dolžini 600 metrov, ta pločnik bi se tako navezal na že obstoječega v Štukih.

Pripravljajo pa tudi projektno nalogo za odsek od mostu na navezavo Štuki v dolžini 1104 metrov - ta bi potekala do vključno križišča v naselju Grajenščak. 

»Časovnice se ne more konkretno opredeliti, ker je za začetek izvedbe omenjene investicije predhodno potrebnih še veliko postopkov: projektiranje, pridobivanje zemljišč in vseh potrebnih soglasij za pričetek gradnje ter izvedba,« še dodajajo na občini. 

Pločnik bi se navezal na tega, že obstoječega, v Štukih.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice